I år byder Ejby – Glostrup 4H velkommen til 4H børnedyrskue på Klub Ejby den 10. september klokken 10. På børnedyrskuet har børn og unge mulighed for at udstille deres kæledyr, vise det frem til publikum og få en snak om pasning og pleje af dyret over for en dommer, som er en af de søde 4H-frivillige. Sidst på dagen vil der være præmieoverrækkelse.

På børnedyrskuet vil der blive afholdt forskellige konkurrencer og være aktiviteter for hele familien. Udstillerne kan blandt andet deltage i agility og kaninhop, mens publikum såvel som udstillere kan prøve (heste)-kræfter med kæphest eller male sit eget korn i en kornkværn. Derudover vil det være muligt at sige hej til bierne og købe vokslys, samt male trædyr i stalden, deltage i hønseskidningsbingo, lave popcorn over bål og meget andet.

Bliv udstiller

Har du et kæledyr, og kunne du tænke dig at vise det frem, men er i tvivl om hvad det vil sige at være på børnedyrskue? Så læs videre her…

Jeg har selv deltaget på adskillige dyrskuer de sidste mange, lige indtil jeg desværre er blevet for gammel og nu “kun” kan være med til at skabe en god oplevelse for alle nye såvel som gamle udstillere. At udstilles sit dyr på børnedyrskue har givet mig utrolig meget læring om det at holde dyr, have ansvar for sit dyr, og ikke mindst at være en del af det fællesskab der er i og omkring 4H. Før dyrskuet skal man lave et udstillerskilt i A4-størrelse, hvorpå der skal stå lidt om udstilleren og dyret. Når man ankommer til dyrskuepladsen får man anvist et bur til sit dyr, og har herefter mulighed for at deltage i en lang række aktiviteter, og gøre dyret klar til bedømmelse. Selve bedømmelsen er egentligt bare en lille snak, hvor en 4H-frivillig stiller spørgsmål om dyret, dets hjem, pleje, pasning og sygdomme – naturligvis afhængig af udstillers alder og erfaring. Det vigtigste er at dyr og udstiller får en god og sjov dag på dyrskue, og hvis til alle nye, såvel som erfarne udstillere, sørger vi for at hjælpe med praktik og godt humør, sådan at alle kan være med! Jeg glæder mig til at se en masse nye udstillere på dyrskue.

Mikkel K. Steffensen, Kasserer – Ejby – Glostrup 4H

På dyrskuet kan udstilles kaniner, geder, får, marsvin, hunde og andre smådyr. Heste kan ikke udstilles.
Tilmelding foregår via 4H’s selvbetjeningsportal, som kan tilgås på knappen herunder.

Pris: kr. 50 for medlemmer af 4H og kr. 100 for ikke medlemmer. Der er præmier til alle. En uge før dyrskuet modtager deltagerne et program for dagen.

Hvem kan deltage?
Dyrskuet er for alle – og du kan udstille dit kæledyr, uanset om du er medlem af 4H eller ej. Du behøver ikke at have erfaring med at udstille på dyrskue. Som udstiller får du også mulighed for at deltage i sjove konkurrencer med dit dyr – fx kaninhop, agurkspisning og andre sjove aktiviteter for smådyr.

Hvad er et børnedyrskue?
På et børnedyrskue bliver dyrene ikke bedømt på deres race og udseende, men der fokuseres på udstillernes kendskab til deres kæledyr, og om de ved hvordan dyret passes og plejes. Der er også fokus på, om man kan håndtere sit dyr og vise det frem på en præsentabel måde. Både dyr og udstillere er på dyrskuepladsen den dag dyrskuet foregår. Det er et stort fællesskab blandt udstillerne og det er sjovt at være på dyrskue.

Hvilke dyr kan jeg udstille og hvad skal jeg gøre som udstiller:
Du kan vælge at udstille alle smådyr, fx Høns, hunde, kaniner, marsvin eller andre smådyr (vi har bl.a. haft udstillere der havde biller og fisk med, så slip fantasien løs).

Alle udstillere skal vise deres dyr frem for en 4H frivillig og fortælle lidt om dyrets mad, bolig og pasning. Det er rigtig hyggeligt og ingen ”eksamen”. Ved dyrskuets afslutning modtager alle et diplom og en præmie for deltagelse. Alle deltagende dyr skal overholde de veterinære regler som beskrevet på siden her.

Hvad skal jeg have med og skal jeg forbedre noget inden?
Når du ankommer til dyrskuet, vil du få stillet et bur til rådighed. På buret skal være et udstillerskilt, hvoraf er skal fremgå en række oplysninger om dig og dit dyr. Du må også gerne pynte buret så det ser fint og festligt ud.

Er der andet jeg skal vide inden?
Dyrskuer er kun for sunde og raske dyr. For at sikre det, vil dit dyr blive tjekket af en dyrlæge, når du ankommer. Det kaldes indsyning. Så med i prisen får du faktisk, at en dyrlæge lige tilser dit kæledyr og det er jo aldrig dårligt!

Program for dagen

En uge før dyrskuet vil udstillere modtage et detaljeret program for dagen. Derudover bliver der lagt et program op på siden her. Nogle af de aktiviteter du kan opleve til dyrskuet er: popcorn over bål, hønseskidningsbingo, maling på trædyr, kæphest, vokslys, koncert med albertslund musikskole og meget andet.

Hvad er 4H?
I 4H giver vi børn uforglemmelige oplevelser med natur, dyr og mad. 4H er en landsdækkende organisation med cirka 70 klubber fordelt ud over landet. Vores klubber tilbyder aktiviteter, der skaber selvstændige, nysgerrige og ansvarlige børn og unge. Vi laver mad sammen. Vi dyrker haver. Vi passer dyr. Og en masse andre ting. Altid har vi fokus på vores motto ”learning by doing”, og alle børn er velkommen i 4Hs unikke fællesskab.