Kaninhop i Ejby-Glostrup 4H

Kaniner elsker sjov og leg, og i 4H har vi masser af sjove aktiviteter for kaniner.

Kaniner elsker at bevæge sig og har godt af en masse motion, og langt de fleste af dem synes, at kaninhop er rigtig sjovt og kan med træning blive rigtig gode springere.

Kaninhop er en sportsgren, hvor man lader kaniner gennemhoppe en forhindringsbane; sporten er således på linje med ridebanespringning med heste og agility med hunde. Kaninhop startede i Sverige i 1970’erne.

Kaninhop er for mange en meget hyggelig og sjov sport, hvor man ofte bliver tæt knyttet til sin kanin. I dag bliver kaninhop mere og mere udbredt, og mange morer sig med at se kaninerne hoppe.

Kom og træn din kanin med os!

Vi træner kaninhop ca.  2 gange om måneden (se kalender) og holder jævnligt konkurrencer, også sammen med andre 4H-klubber.

Udover kaninhop tilbyder vi dyrepasningsopgaver, hvor du kan lære en masse om din kanin, og du kan komme på dyrskuer, hvor du udstiller din kanin med og bliver bedømt på din viden, pasning og pleje. Du og din kanin behøver ikke at have prøvet det før. Vi skal nok hjælpe dig med, hvordan man skal gøre.

Vi holder løbende også kanin-undervisningshold, som er et længere forløb, hvor du lærer en masse om kaniner, pasning, pleje osv og besøger en gård, hvor vi kigger på en masse forskellige kaninracer.

Vidste du:
At danmarksrekorden (tidl. verdensrekord) i højdehop for kaniner er på 99,5 cm..Verdensrekorden i højdehop for kaniner er på 105 cm. Danmarks- og verdensrekorden i længdehop for kaniner er på 300 cm.